Arnoud Holleman

Amsterdam — Wednesday 17 April, 2024
nl / en

Tijdcapsuledag

credits:
30 mei 2018. Lustrumviering van de tijdcapsule op de Wilhelminapier in Rotterdam. Seminar, muzikale optocht en bloemenhulde. Georganiseerd door team Wilhelmina (Arnoud Holleman, Mieke van der Linden en Mirjam Klootwijk.) Mmw Wim Pijbes, Hans Goedkoop, Sar

Persbericht:
Op 30 mei 2013 stopten heel veel Rotterdammers, samen met kunstenaar Arnoud Holleman, 1000 vragen in de tijdcapsule naast de Wilhelminasteen, gericht aan een heel verre toekomst: het jaar 2135. Nu, bij het eerste lustrum, stellen we, in opdracht van CBK Rotterdam, opnieuw een vraag: wat weten we nu waar we in 2013 nog geen weet van hadden?

We vragen ons ook af hoe 2018 de geschiedenis in zal gaan. Hoe kijken we over vijf jaar terug op nu? Hoe gaat het dan met de wereld? Met Rotterdam? Met onszelf? Wie zijn dan de landverhuizers?

De Tijdcapsuledag begint om 15.00 met het mini-tijdcapsuleseminar in de prachtige ruimte van Robert van Oosterom, Fenixloods, Veerlaan 19D, Katendrecht. Inloop is vanaf 14.30.
Er is gelegenheid om je eigen kleine tijdcapsule te maken door een brief aan jezelf te schrijven en te verzegelen tot een nader te bepalen datum.
Sprekers als historicus Hans Goedkoop, Sarah Mourad (de jongste reporter van Oude Westen-TV), en directeur Droom en Daad Wim Pijbes frissen ons geheugen op, en landverhuizers van nu maken de nostalgische verhalen van de Wilhelminapier hyper-actueel.

Na het binnenprogramma vertrekken we (traditiegetrouw!) in een muzikale bloemenoptocht naar de Wilhelminasteen, waar Wim Pijbes een belangrijke toevoeging aan het kunstwerk zal doen. Presentatie Jet Sol.